Ho

Ly

Shit

Het wtf-gehalte zit em echt in de tweede helft van de eerste voorronde, en als je dacht dat Australie en IJsland daar een belangrijke bijdrage aan hadden, dan heb je het he-le-maal mis.

We kijken naar een Albino-Pauw-uitvoering van Koning Midas die zijn eigen baard in goud heeft veranderd, en zijn dansende toyboi. Best handig voor mannen die eigenlijk geen echte baard kunnen groeien (dit gaat beslist niet over jou Johan), zo’n gouden voorzet stukje. En dan vergeten we nog dat bizarre Edward Scissorhands gynaecologenopzetstukje. Hoe! ga je dit ooit toppen op het echte Songfestival? Het is zo bizar dat zijn manbun me pas in de vierde kijkbeurt opviel.

Overigens hoop ik wel dat die gappie van Oscar & the Wolf hier even naar kijkt.

Oh man en dan moet ik zeker ook nog wat over die muziek zeggen? Kijk. Elk jaar dat Portugal géén fado stuurt, is in de basis een goed jaar. Dat is positief. Maar wat gebeurt hier in godsnaam. Is het stiekem toch fado? Je zou het de eerste 45 seconden kunnen denken. Maar als die rommelbeat, flessencarroussel, computerfagot en de rest los gaan is er geen houden meer aan.

Die danser. Alles.

Zoals Geerke zou zeggen: “Nou, tenminste niet saaaai.. 😉”

Ergens hoop ik dat dit heel hoog gaat eindigen. Al is het maar om te zeggen: Kijk Dylan Wombat***, deze meneer is óók Singer-Songwriter, zo kan het ook.

De Punten

Moerstaal: 1

Modulatie: 1*

Liedje: 6

Totaal: 8/12

* ik heb echt geen idee, maar er zit minimaal één modulatie in dit nummer. Of in elke zin ofzo.**

**Hij zit er niet in, ik weet het, maar het is toch een leuk grappetje.

*** Jaja, Laurence Dunken