Ok, dit jaar gaan we het bij Polen gewoon eens niet over boter karnen hebben. Kratje bier erop dat Jan en Conrald dit wel weer aangaan halen tijdens de finale trouwens.

Polen is het eerste land dat in ieder geval deels in eigen taal zingt, en ik vind dit eigenlijk wel een keknummertje. Het doet me erg denken aan The Naked and Famous, maar goed daar is niet veel meer nodig dan net wel/niet valse damesstemmen. En het doet me gek genoeg (nee hoor, das gewoon dat gitaartjes in het begin) aan Frank Carter & The Rattlesnakes denken. Mocht je dat niet kennen: NU OP STANDJE 11 AAN EN MET DINGEN GOOIEN!!!

Goed. Tulia from Poland. Ze doen em ook volledig in het Pools, in dit videotje live vanuit de garage van hun ome Jarek. En die versie is ook dikke prima. Het zal allemaal weer aan mijn slechte muzieksmaak, nostalgische voorkeur voor een beetje nationaalsausje over die nummers enzovoorts liggen, maar ik vind dit gewoon een heel leuk liedje en hoop dat ze minimaal in de top drie eindigen. Weer eens wat anders dan die saaie dertienineendozijndramnummers. I’m looking at you Duncan.

Overigens: schitterende Johantekst in dit nummer “Love me now, harder and harder.” En dan ook nog brandweermannen voor Judith, wat wil je nog meer?

Dit wordt een toppertje.

De Punten

Moerstaal: 1

Modulatie: 0

Liedje: 8

Totaal: 9/12