Oh man. Wat een verwachtingen. Heino is opgericht speciaal voor het songfestival. En dan spelen ze ook nog eens Spirit in the sky. Je zou er spontaan een dikke snaak voor opsteken:

Maar dan blijkt dat Noorwegen dit stuurde:

En dan hoor je die eerste paar zinnen, zeg maar de eerste 26 seconden, en dan denk je nog dat Noorwegen een soort Ayreon gaat sturen. Eftelingmetal zonder elfjes, maar zodra zij van Milk Inc. begint te kwelen weet je natuurlijk voldoende, dit is gewoon de volgende variant op de Heroes van Mans. Man wat een goed jaar was dat. Maar ook weer niet zo goed dat je het 4 jaar later moet nadoen.

Maar dan begint die Noordnoorwegenaar voor het eerst te mongoolskeelzingen, blijkt die zanger ineens een Kapsel met MickeyMouseOren te hebben en begin ik toch te vrezen dat Norman Greenbaum zijn uitwerking toch wat heftiger is dan ik dacht. En heeft ze het ook nog over dansen met Fairies. Toch nog elfjes in de eftelingmetal die geen eftelingmetal was. Zoals Dingetje zei, in zijn klassieker Sambal Bij: “Voel me niet goed!”.

Het is me nogal een rollercoaster dit. Ik verwacht omeunig spektal bij dit nummer daar in Israel. En dan is het best te pruimen.

De Punten

Moerstaal: 0

Modulatie: 0

Liedje: 5

Totaal: 5/12