“Veklenko studeerde toerisme en recreatie aan de Universiteit van Klaipėda en ging daarna aan de slag in een callcenter in Vilnius. In 2012 en 2014 waagde hij zijn kans in de Litouwse preselectie voor het Eurovisiesongfestival, evenwel zonder veel succes. In 2019 nam hij nogmaals deel.”

We hebben er weer een. Driemaal is scheepsrecht zeggen ze dan. Terwijl ze eigenlijk moeten zeggen “Jongen, moet je dit nu wel doen? Het gaat zo lekker in het call center! En wie weet doe je het ook best leuk in het recreatieteam van Camping de Bronstige Beer in Vilnius.” Maar nee. Iemand liet het gebeuren dat Jurii tot driemaal toe probeerde naar het Songfestival te komen.

En we hebben dit al eerder gezien, er zijn op een gegeven moment dan toch mensen die zeggen “We moesten het maar doen. Dan winnen we dit jaar maar niet, maar dan zijn we in ieder geval van het gezeur van Jurii af”.

Het kan niet anders dan dat in de Nationale Jury van Litouwen dit jaar ook zo ging. Want wat we hier horen is natuurlijk in elke zin ongeveer vals. Zo’n jonge Ferri Somogyi doet het vast goed bij een aantal kijkers, maar het gaat toch ook een beetje om de muziek. En dat is allemaal maar minimaal hoor. De zang is vals, had ik dat al gezegd? Het drumcomputertje wel erg 80, maar dan de slechte kant van de jaren 80, de tekst uiteraard weer om te huilen, en degene die dat camera effectje heeft bedacht verdient ook een nekschot.

Hier wordt sinterklaas niet vrolijk van Edgar.

De Punten

Moerstaal: 0

Modulatie: 0

Liedje: 4

Totaal: 4/12