ESF ’19

Stipt als altijd pakken we ook dit jaar de voorbereiding voor het Eurovisie Songfestival (je weet toch, ESF) weer gronding aan. Ik zag toevallig dat we nog 41 dagen tot de grande finale van dit jaar hebben, en geheel toevallig, ja wat een toevallig toeval, 41 liedjes te bespreken. Dat komt goed uit.

Vorig jaar was het natuurlijk een eitje (kun intended) om het winnende liedje te voorspellen. Zoals je je misschien nog wel kunt herinneren was het de Israelische Hamburger Björk die er met de hoofdprijs vandoor ging. Mocht je aan zelfkastijding doen, dan kun je het liedje hieronder nog eens fijn bekijken. Je kunt je tijd ook beter besteden en je oogballen uitlepelen, maar goed, dat is wat jij wil natuurlijk.

Of zoals ik vorig jaar schreef: “Want als je t ESF kan winnen met gekke bekken trekken, rare geluidjes en een activistische boodschap kun je net zo goed een geschminkte metal band laten winnen.”

Goed, planning: De have finales zijn op 14 en 16 mei, de hele finale dus op 18 mei. 41 liedjes in 41 dagen is me nog nooit gelukt, dus ik zal wel ff zien hoe we het gaan schaffen, maar het komt vast goed.

Volgens alle bookmakers gaat Nederland grandioos winnen met die Laurence Duncan Clarence Seedorf, maar ik geloof er echt geen snars van. Want dat is natuurlijk een poepsaai nummer. Maar goed, wie weet. Ik zou een ESF in de Ahoy natuurlijk wel toejuichen.

Punten

Ook dit jaar doen we weer punten. Ik zie geen enkele reden om van mijn, al zeg ik het zelf, briljante puntentelling af te wijken, dus:

Laten we eens origineel doen en zeggen dat je 0 – 10 punten kan verdienen. Maar aangezien ik tegenwoordig een positiviteitsgoeroe ben, trekken we geen punten meer af voor het niet in je moerstaal zingen of het missen van een modulatie, nee je verdient er bonus punten mee. En zo komen we in totaal op, geheel in ESF-stijl, op douze points.

Nou, sterkte allemaal weer he.

Eerste halve finale

Tweede halve finale