Je hoop het toch een beetje he.

België. Het land dat al decennia de beste alternatieve muziek produceert in de lage landen levert weer eens een volslagen zouteloos liedje aan voor het songfestival. Ik weet niet hoe het kan, als je zo veel leuke muziek in je hebt, dat je dan zoiets levert. In Nederland moeten we het nu eenmaal doen met de Douwe bobs en 3J’s, dus dan verwacht je niet anders dan middelmatigheid, maar kom op. Als je dEUS, Balthazar, Milk Inc en K3 hebt hoef je toch niet ver te zoeken naar iets interessants?

Ik vind het spelshow keyboardje nog wel leuk. Het geeft toch een beetje het gevoel van Fort Boyard toen het nog leuk was. Je weet wel van toen Bas Westerweel het nog presenteerde. Maar verder is het echt weer een niemendalletje, zowel musikaal als tekstueel. Dan staat daar zo’n half zacht ei te oreren met veel valse lucht dat hij wel even voor je komt vechten. En toen ik dit schreeft dacht ik… laat ik een checken of Eliot toevallig uit de Voice komt. En inderdaad. Het typische valse kraakje en trilletje zijn inderdaad Voice-infecties. Hij haalde het tot de eerste live show (ik denk dat dat nog niet de finale is he?).

Anyway, volgens wiki is het lied een oproep aan jongeren om de wereld te verbeteren. Ik heb wel een suggestie.

De Punten

Moerstaal: 0

Modulatie: 0

Liedje: 5

Totaal: 5/12