Oh wauw. Wat de fuck gebeurt hier.

Als een van de eerste comments op Youtube is: “WoW she can sing, good luck from the Netherlands” en de reactie daarop is: “Are you tone deaf.” weet je dat je een goed liedje gaat horen. Of nee wacht. Interessant liedje gaat horen.

Om me maar in die discussie te mengen: ik heb het idee dat beide gelijk hebben. Ik denk dat ze best kan zingen. Ik denk ook dat de Nederland die het schreef toondoof is, want in deze uitvoering is het niet zo heel zuiver. Of eigenlijk gewoon tering vals bij vlagen. Als je bijna punten gaat geven voor een modulatie die er niet in zit zegt dat wel wat.

Is dat zo gek? Dat denk ik niet. Hoe zou jij je voelen als je op een gammele verhoging stond, en er zit de hele tijd een of andere neurotische stokpop achter je heen en weer te zwaaien en op random momenten aan je te plukken. Dat had nog mooi spectaculair uit kunnen pakken met die pikes op d’r harses trouwens. Een verkeerde beweging en er prikt een oogbal aan.

Maar goed, de Australische Lady Liberty flikt het toch maar. Een bizar liedje, dat toch wel iets interessants heeft, zelfs zonder een kip na te doen. Het is niet om aan te horen, maar toch ook wel weer boeiend ofzo. Ik ga er in ieder geval de 18de wel voor zitten. Madame Edith hier haalt zeker de finale, en bereid je voor op gigantische uithalen, net naast de toon.Leg de peterselie voor in de oren maar klaar.

De Punten

Moerstaal: 1

Modulatie: 1

Liedje: 5

Totaal: 7/12